Gorka so protiv kamena u žučnim putevima

 

jetraJetra je organ koji u organizmu ima ulogu laboratorije i može da sadrži u žučnim putevima brojne kamenčiće koje ni zvanična medicina najsavremenijim metodama ne može da otkrije. Znaci da je vašoj jetri neophodno čišćenje su: iscrpljenost, umor, loše varenje,nadutost, depresija, siva boja kože. Evo kako možete u kućnim uslovima da uradite čišćenje jetre i pomognete sebi da se osećate preporođeno.
Prirodni napitak koji se naziva “gorki eliksir za zdrav život” je jako jednostavno napraviti i potpuno je efikasan za čišćenje jetre i izbacivanje kamenčića. Za ovaj eliksir je potrebno :pola čaše maslinovog ulja, jedan veliki crveni grejpfrut i četiri kašike gorke soli. Pre konzumiranja ovog gorkog eliksira je potrebno pripremiti organizam u nekoliko koraka.
Prvo se, ujutru na prazan stomak popiju četiri čaše vode od po 160ml, zatim šolja čaja od aloje i urade se lagane vežbe u trajanju od 20 do 30 minuta. Ovo su preduslovi da jetru dovedete u najfunkcionalnije moguće stanje.
Do podneva tog istog dana, dozvoljeno je jesti samo voće i do 14 h se pije što više vode. Posle toga se zabranjuje svaki peroralni unos, čak i vode.
Posle 14 časova se napravi rstvor od 4 kašike gorke soli i 6 dl vode, podeli se na četiri dela i ostavi da stoji u frižideru. U 16 časova se popije prva četvrtina pripremljenog rstvora gorke soli. Maslinovo ulje i grejp koji su potrebni za proizvodnju eliksira, trebate ugrejati na sobnoj temperaturi. U 20 časova je potrebno popiti još jednu dozu rastvora gorke soli. Do 21.30 časova je neophodno da završite sve aktivnosti i da se spremite za odlazak u krevet. U 21.45 časova je vreme da napravite napitak za čišćenje jetre: rukom iscedite grejpfrut i njemu dodajte pola šolje maslinovog ulja. Ovo sipajte u posudu sa poklopcem i snažno mućkajte dok smesa ne postane vodenasta. Ovaj eliksir je potrebno popiti u tačno 22 časova. Napitak je bitno popiti u stojećem položaju tokom 5 minuta.
Nakon ispijanja napitka biste trebali da zauzmete ležeći položaj, jer time pospešpujete izbacivanje kamenčića iz jetre. Pri tome je bitno da ostanete na levom boku i i da obezbedite priliv svežeg vazduha. Ostanite u tom položeju mirni 20 minuta da bi se proces čišćenja jetre odvijao neometano. Nećete osećati bol, čak i pri pokretanju kamenčića jer su zahvaljujući gorkoj soli žučni kanali otvoreni. Pošto kura čišćenja traje dva dana, za ovu kuru se preporučuje vikend.
Sutradan, u 7 časova popijte treću dozu gorke soli, a ako osetite mučninu, sačekajte da ona prođe i onda popijte rastvor. Ponovo lezite i ostanite na levom boku, pa zatim dva sata kasnije uzmite poslednju dozu rastvora gorke soli. Istog dana, možete početi da pijete i da jedete, najpre voćni sok, a posle sat vremena laganu hranu, bareno povrće na primer. Do večere biste se trebali osećati potpuno regenerisano i oporavljeno.