Protiv anemije na prirodan način

anemijaAnemija je jedan od najčeščih zdravstvenih problema današnjice. Anemija se može javiti u svakom životnom dobu, ali su joj zbog povećanih potreba za gvožđem posebno podložne trudnice, deca i starija populacija.

Anemiju karakteriše smanjeni broj eritrocita i hemoglobina u krvi. Prvi simptomi i nedostatak gvožđa su ničim izazvani zamor, malaksalost, smanjena koncentracija, snažno lupanje srca, česte glavobolje, smanjena rezistentnost organizma i sklonost infekcijama. Kako bi se izbegla anemija preporučeno je svakodnevno unošenje 15-20 mg prirodnog gvožđa koje se nalazi u namernicama. Iako se u organizmu apsorbuje samo 5-10% gvožđa unetog putem hrane, svaka zdrava osoba može zadovoljiti svoje potrebe za gvožđem pravilnom ishranom. Zbog ubrzanog načina života i nepravilne ishrane, preskakanje obroka i konzumiranja brze hrane, postoji nedovoljni unosa gvožđa. Treba obratiti pažnju da se potrebe za gvožđem povećavaju u periodu intenzivnog rasta i razvoja dece, kod trudnica i doilja, posle obilnih krvarenja posebno u periodu menstruacije, kod svih koji boluju od hemoroida ulkusa ili tumora, posle preležane bolesti u toku dijeta, kod anemije, malokrvnosti itd… U ovim situacijama se preporučuje uzimanje dodatka ishrani koji su obogaćeni gvožđem. Posebno treba obratiti na kvalitet tog dijetetskog suplementa jer ne sme sadržati veštačke arome, aditive, konzervanse.

AnemijaimalokrvnostPrimed 5 feromed sadrži prirodan pčelinji kristalisan med obogaćen sa koprivom koja sadrži veliku koncentraciju gvožđa. Gvožđe koje se nalazi u Primed 5 feromedu se najbolje absorbuje i u najvećem procentu za razliku od drugih preparata koji su u vidu kapsula ili tableta.Primed 5 feromed se zbog svoje lake apsorpcije i organskog sastava, preporučuje:

  • Osobama koje su malokrvne ili imaju neki oblik anemije
  • Deci za brži rast, pravilan razvoj, jačanje koncentracije i otpornosti organizma.
  • Trudnicama, kod kojih nedostatak gvožđa može dovesti do zastoja u razvoju ploda, smanjene težine novorođenčeta ili čak prevremenog porođaja.

Starijoj populaciji Primed 5 feromed predstavlja idealnu kombinaciju gvožđa i važnih nutrijenata koji su neophodni za:

  • regulaciju krvne slike
  • jačanje rezistentnosti organizma
  • dobro zdravlje i vitalnost

Samo jedna kašikica Primed 5 feromed-a dnevno pruža optimalne količine gvožđa, vitamina i minerala za sintezu hemoglobina i formiranje ćelija krvi.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.