Signali organizma kome je neophodna detoksikacija

 

detoksikacijaNakon zime mnoge osobe imaju potrebu za dubinskom detoksikacijom i čišćenjem organizma. Ako stalno kijate, imate neodoljivu potrebu za slatkišima i neprestano osećate umor, sigurno ste jedan od potencijalnih kandidata za detoksikaciju. Otkrijte koji su to signali koje vam organizam šalje i kako da smanjite neugodne simptome.
1. Česta pojava alergija
Ako vam se u proleće pojačaju simptomi alergije, verovatno je da se uzrok ne krije samo u polenu koji leti u vazduhu, već i u stanju vašeg imuniteta. Uradite kuru detoksikacije organizmai smanjite neugodne posledice na najmanju moguću meru. Stručnjaci najviše preporučuju i prirodne pomagače protiv posledica alergije kao što su pčelinji med, propolis i polen.
2. Imate problema sa nesanicom.
Ako vam problemi sa spavanjem stvaraju velike teškoće verovatno vam je jetra preopterećena, jer radi mnogo više nego što je normalno i to vam onemogućava da utonete u okrepljujući san. Jetra je organ koji razgrađuje štetne stvari iz organizma, uključujući hemikalije iz konzumiranih lekova i iz alkohola. Kratkorpočno bi vam pomogli suplementi u prahu sa dodatkom glicina, koji će vas opustiti i omogućiti vam spavanje.
3. Neodoljiva potreba za slatkim.
Preterano uživanje u slatkim proizvodima od rafinisanog šećera je navika koja se može uporediti sa zavisnošću. Kvalitetna detoksikacija organizma ne podrazumeva samo uklanjanje štetnih stvari iz tela, već i potiskivanje želje za slatkišima. Brzi trik koji će vas osloboditi žudnje za slatkim: pomešajte 3 kašike jabučnog sirća sa čašom obične vode i ispijte svaki put kada imate potrebu za slatkim grickalicama.
4. Osip na koži.
Izgled kože je odličan pokazatelj koji ukazuje na unutrašnje stanje organizma. Ako vam na koži izlaze sitni plikovi praćeni intenzivnim svrabom, telo vam se bori sa nekom vrstom upale koja je uzrokovana najčešće nezdravom hranom koju konzumirate ili toksinima nagomilanimu vašem organizmu.
5.Izražen PMS.
Ako svakog meseca imate problem sa intenzivnim predmenstrualnim simptomima, moguće je da ste jedna od glavnih kandidatkinja za detoksikaciju organizma. Time je moguće simptome PMS-a smanjiti na pedeset posto.