Što ukazuje na slabu cirkulaciju?

Osećate li umor ili bolove u nogama? Stopala su vam hladna, a noge teške? Sve češće osećate trnjenje ili grčeve u nogama? Slaba cirkulacija je problem sa kojim se sve više susrećemo u svakodnevnom životu. Osim što uzrokuje neprijatne simptome, slaba cirkulacija nogu može dovesti i do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Zašto dolazi do loše cirkulacije?

Do slabe cirkulacije dolazi zbog nakupljanja masnih naslaga na unutrašnjoj strani krvnih sudova, kao i zbog oslabljene elastičnosti arterija i vena što otežava protok krvi kroz njih.

Lošoj cirkulaciji doprinosi sedalni način života, odnosno kancelarijski poslovi. Osim sedalnog  načina života, lošoj cirkulaciji doprinose i poslovi koji zahtevaju dugotrajno stajanje.  Nedostatak fizičke aktivnosti,  masna i zašećerena hrana koja oskudeva u vlaknima, pušenje i preterana konzumacija alkoholnih pića i kofeina mogu samo pojačati probleme slabe cirkulacije u nogama.

Što ukazuje na slabu cirkulaciju?

Najčešći simptomi slabe cirkulacije u nogama su pre svega hladne noge i stopala, grčevi koje možete osećati tokom celog dana, otežane i bolne noge kao i osećaj tuposti. Problemi slabe cirkulacije na žalost ne prestaju ovde već se mogu javiti i česte vrtoglavice, iscrpljenost tokom većeg dela dana, glavobolje.

Ukoliko primetite više pokazatelja koji ukazuju da imate slabu cirkulaciju, poželjno je preduzeti  sledeće mere kako biste sprečili ozbiljnije zdravstvene probleme poput visokog krvnog pritiska, oštećenja organa, hipertenzije, moždanog udara, problema sa srcem i bubrezima.

Kako poboljšati cirkulaciju u nogama?

Neki od načina na koji možete povratiti dobru cirkulaciju svojim nogama su:

Zdravo se hranite – izbacite nepotrebne masnoće, jedite više voća i povrća, pijte 5-8 čaša vode dnevno, jedite namirnice bogate vlaknima i smanjite konzumaciju soli.

Unosite vitamine C i E  jer poboljšavaju cirkulaciju krvi u celom telu.

Više se krećite – kratke šetnje idealne su za poboljšanje cirkulacije, a preporučuje se hodanje na kraćim relacijama umesto vožnje automobilom.

Koristite proizvode za podsticanje cirkulacije – prirodni sastojci, poput mente, mentola i eukaliptusa, podstiču cirkulaciju i mogu vam pomoći, naročito ako veći deo dana sedite ili stojite na mestu. Smanjite konzumaciju kofeina iz kafe ili čaja, alkoholnih pića i nikotina iz cigareta jer sužavaju krvne sudove.

Bavite se sportom – poželjni su brzo hodanje, aerobik, grupni sportovi, ali i trčanje. Ukoliko imate problema sa bolovima u zglobovima, što vam onemogućava vežbanje, naša je preporuka da potražite bandaže koje vam mogu pomoći.

Masaža – kružnim pokretima masirajte noge pre spavanja. Kratkotrajno olakšanje pružiće vam i 5-minutna masaža nogu dok sedite na poslu.

Nosite preventivne čarape za vene – one pružaju koži mikro-masažu i na taj način poboljšavaju cirkulaciju. Vršeći pritisak na nogu, preventivne čarape pomažu da se smanji širina vena, i da se poveća brzina protoka krvi i smanji venski pritisak.

Primed 8 feropolis  je tinktura na bazi propolisa i koprive.
Ne sadrži konzervanse, veštačke boje, arome i druge aditive.

Upotreba PRIMED 8 Feropolis preparata preporučuje se:

  • kod povišenog nivoa holesterola
  • za poboljšanje cirkulacije i u prevenciji ateroskleroze
  • uz PRIMED 11 Kardio preparat kod različitih kardiovaskularnih smetnji

Aktivni sastojci preparata povoljno deluju na očuvanje normalne cirkulacije krvi kroz krvne sudove. Regulisanjem nivoa holesterola i poboljšanjem cirkulacije mogu pomoći u sprečavanju razvoja ateroskleroze.