Da li masaža pomaže kod proširenih vena?

Da li masaža pomaže kod proširenih vena?

Česta nedoumica kod osoba sa proširenim venama je da li i u kojoj meri masaža može da pomogne u tretmanu ovog problema?

Iako je masaža vrlo prijatan način za opuštanje i olakšanje nekih tegoba, kada su u pitanju proširene vene, posebno u uznapredovalom stadijumu narušene venske cirkulacije, sa masažom je potrebna obazrivost.

Naime, masaža može značajno da doprinese eliminaciji neprijatnih simptoma napetosti u nogama, otoka i bola u mišićima.

Kod proširenih vena, obično su prisutni svrab, osećaj probadanja, trnjenja ili grčeva u mišićima. Nošenje kompresivnih čarapa ili zavoja uglavnom ublažava tegobe koje prate proširene vene, jer blagi pritisak koji vrše pomaže održavanje cirkulacije u krvnim sudovima. S obzirom na to da ovaj blagi pritisak ima korisno dejstvo, pretpostavili bismo da i da masaža može imati isti efekat.

Da li masaža pomaže kod proširenih vena?

Iako blagi pritisak u toku masaže može da pomogne u ublažavanju nekih simptoma proširenih vena, ona ne može da utiče na povlačenje samih proširenih vena.

Zapravo, masaža može u nekim slučajevima da pogorša problem sa proširenim venama, paučinastim venama i dubokom venskom trombozom.

Kako su paučinaste vene vrlo osetljive, intenzivan pritisak u toku masaže može dalje da ošteti oslabljene krvne sudove i uzrokuje njihovo pucanje. Takođe, kod duboke venske tromboze, masaža se zapravo ne preporučuje, zbog povećanja rizika za odvajanja dela ugruška i drugih mogućih komplikacija.

Ipak, to ne znači da osobe koje imaju problem sa proširenim venama ne smeju da primenjuju nijedan oblik masaže, samo je potrebna obazrivost i prilagođavanje vrste i intenziteta masaže postojećem problemu.

VENEKS Gel za vene poboljšava perifernu mikrocirkulaciju, ublažava tegobe kod pojave proširenih vena, sprečava pucanje kapilara, doprinosi eliminaciji osećaja teških, otečenih i umornih nogu, neguje, hidratizuje i regeneriše kožu!

BEZ KORTIKOSTEROIDA, VEŠTAČKIH BOJA, VEŠTAČKIH MIRISA I PARABENA

SADRŽI 11 SNAŽNIH PRIRODNIH SASTOJAKA!

Poručite: VENEKS GEL ZA VENE

Kada se preporučuje VENEKS?

Preparat se preporučuje za ublažavanje tegoba kod narušene venske cirkulacije: slaba periferna mikrocirkulacija; proširene vene; oštećeni i ispucali kapilari; sindrom teških, otečenih i umornih nogu; hematomi i otoci uzrokovani mehaničkim povredama.